FREE SHIPPING on orders above 30,000 Ft

Gyertya Illatanyag

Gyertya Illatanyag

Kézműves ajándék készítésével mindannyian próbálkoztunk gyerekkorunkban. Kisgyerekként az iskolapadban mindannyian kaptunk már különböző ötleteket a tanítónénitől, hogy mivel örvendeztessük meg családtagjainkat karácsonykor vagy születésnap alkalmával anélkül, hogy nagyobb összeget, vagy bármennyit is kellene költenünk az ajándékra. 

Mindannyian emlékszünk, hogy hogyan készítettünk el egy képet amit ajándékként rajzoltunk, festettünk szüleinknek és csomagoltuk be egy borítékba amit aztán egy szép szalaggal átkötve máris egyedi ajándékként adhattunk át. 

A kézműves ajándékok a mai napig népszerűek. Van aki ékszert készít, vagy pólóra fest üzenetet, és sokan megpróbálkozunk a gyertya készítéssel is.  

 Az egyik legnépszerűbb gyertya manapság a tégelyes illatgyertya. Egy személyre szóló címkével, és egy jól megválasztott illattal igazán nagy örömet tudunk szerezni. 

Mivel illatosítsuk a gyertyát? Gyertya illatanyag kiválasztása.  

Az illat kiválasztásakor döntsük el, hogy illóolaj vagy illatolaj amit keresünk. Mi alapján döntsünk? Az illóolaj alapanyaga a természetben megtalálható növények és virágok különböző részei. 

Az illatolaj szakemberek - vegyészek - által laborban előállított gyertya illatanyag.  

Illóolajjal is lehet gyertyát illatosítani, ezeket ki kell tapasztalni, hogy melyik illóolaj hogyan “viselkedik” a gyertyában. Az illóolajokra jellemző, hogy nem viselik jól a magas hőmérsékletet - általában 40 C felett - csökken a hatóanyag tartalmuk, ez egyszerűen “elillan” az olajból.  

Illatukat megtarthatják, a kulcsszó, tesztelés tesztelés tesztelés! Le kell tesztelni minden illatot, hogy  megfelelő-e a választott gyertya illatanyag.  

 

 Az illatolaj laborban előállított gyertya illatanyag. Rendkívül széles a választék ebből az alapanyagból.  

Míg az illóolajok választékát a természetben megtalálható - és illóolaj készítésére alkalmas - növények befolyásolják, addig az illatolaj szinte bármilyen illatú lehet.  

Ez a gyertya illatanyag lehet akár almás süti, rágógumi illatú is, de felfedezhetjük kedvenc parfüm illatunkat is egy-egy illatolajban. 

 Ezeket az illatosítókat mindíg hígítva használjuk! Olvassuk el a gyártó/forgalmazó utasításait, tartsunk be minden óvintézkedést. A gyertya illatanyag erős koncentrátum, használunk gumikesztyűt, védőszemüveget, és tisztítsuk meg a szennyeződött felületet. 

 Olyan gyertya illatanyagot – illatolajat válasszunk ami alkalmas gyertya illatosítására. Erről mindíg győződjünk meg vásárlás előtt. Az illatolaj gyertyához hozzádott ajánlott mennyiségére vonatkozóan ugyancsak olvassuk el és tartsuk be az utasításokat! Ha az ajánlott minimális mennyiségnél kevesebbet használunk, nem biztos, hogy érződni fog a gyertyánk égetésekor. Ha túllépjük a maximális hozzáadható mennyiséget, akkor az illatolaj kiválhat a gyertyából, ami egyenetlen égést eredményez, és legrosszabb esetben meg is gyulladhat a nem megfelelően elkevert illatolaj.  

 Szójaviasz használatakor ez az ajánlott mennyiség általában 5-12 % között van. Én még soha nem használtam 12%-ot, letöbben az arany középutat választjuk, ami az illatolaj esetében 7-9% az olaj intenzitásától függően.   

www.candlehouse.hu webáruházban mindenki megtalálja az igényeinek megfelelő gyertya illatanyagot, akár 20 literes kiszerelés is rendelhető.

 

 Gyertya illatanyag - Biztonság 

Az illat intenzivitásánál is fontosabb az illatanyag megfelelő minősége. Válasszunk jó minőségű olajat, ez minden bizonnyal nem a legolcsóbb lesz. Kérdezzünk rá a lobbanáspontra. A lobbanáspont nem azt jelenti, hogy hány fok felett fog meggyulladni az olaj, e fölött a hőmérséklet fölött kezd elpárologni. Ha egy illatolaj lobbanáspontja 80 C, próbáljuk maximum ezen a hőmérsékleten hozzáadni a viaszhoz. Így a gyertya illatanyag megmarad teljes egészében.  

Ne felejtsük el leellenőrizni azt sem, hogy az illatolaj ftalátoktól és parabénektől mentes-e. Nem szeretnénk ha ezek a káros anyagok felszabadulnának a gyertya égetésekor.  

Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

What are you looking for?

Your cart