FREE SHIPPING on orders above 30,000 Ft

Gyertya alapanyag - Tégely

Gyertya alapanyag - Tégely
A tégelyes  gyertya
égelyes gyertya készítéséhez egyértelműen szükség lesz valamilyen tégelyre, amibe a gyertyát öntjük majd. 
A tégely nem gyertya alapanyag a szó szoros értelmében, a tégelyes gyertya esetében azonban elengedhetetlen eszköz.
A tégelyt illetően számtalan anyag, szín, méret közül választhatjuk ki a nekünk leginkább tetszőt. 
Üvegtégely
A tégely anyagát illetően a legegyértelműbb anyag az üveg.  Üvegtégelyt számtalan méretben találhatunk. A mini gyertyáktól a 3-4 kanócos robusztus méretű gyertyákig a választék igen széles. Kisebb tégelyt használva, kisebb mennyiségű viaszra és illatolajra / gyertya alapanyagra lesz szükségünk, ami kedvezően befolyásolja az elkészült termék árát. Persze a kisebb méretű gyertya kevesebb ideig ég majd. Sok mindent figyelembe kell vennünk, az összes felhasználandó gyertya alapanyag tekintetében.
Gyertyánk megjelenését nagyban befolyásolja az üvegtégely színe, formája, de egy jól megválasztott tégely fedél, és egy hangulatos termék címke is nagyban meg tudja változtatni a gyertya küllemét.
Amennyiben üvegtégelyt és fém fedelet választunk, műanyag mentes terméket állíthatunk elő. Szem előtt tarthatjuk vegán gyertya alapanyag felhasználását is, ebben az esetben már két kritériumnak is megfelel majd a gyetyánk, melyek iránt egyre nagyobb a kereslet. 
Beton gyertyatégely
Furcsán hangzik talán, de ez a választás hagyományos és innovatív egyben. A sokoldalú beton/cement újragondolt felhasználása. A beton tégely környezetbarát, természetes, hosszú élettartamú anyag, és a gyertya elégetése után a tégely flehasználható akár virág kaspóként is.
Egyre többen kísérleteznek, saját maguk elkészíteni ezt az érdekes tároló eszközt. 
Csak a fantáziánk szab határt a színeknek, dekorációnak, igazán egyedi megoldásokat is alkalmazhatunk kreativitásunkat itt latba vethetjük.
Fém tégely
Ugyancsak érdekes lehet egy jól megválasztott fém tégely. Válasszunk hozzá gyertya alapanyag közül kanócot, viaszt, illatolajat.
A fémtégely lehet matt, fényes felületű, rusztikus jellegű. De találhatunk akár jópofa, vicces megoldásokat is online, ami küllemét tekintve úgy néz ki mint egy használt, "összegyűrt" konzervdoboz.
A fém tégely is többoldalú gyertya alapanyag, nem törékeny, újrahasznosítható, a gyertya elégetése után - méretétől függően - sokrétűen felhasználható, dekorálható. Egy dolgot tartsunk észben fém tégely esetén, a tégely átforrósodhat.
Porcelán tégely
Porcelán tégely az elegáns választás. Az előbbiekben felsoroltakhoz hasonlóan szín és méret választás által alakíthatjuk ki az elérni kívánt hatást, ezt kombinálva a többi gyertya alapanyag által biztosított előnyökkel: Illat és viasz színező. 
Ha a gyertyát otthon, csak a magunk örömére készítjük, gyertya tégelyként felhasznáhatunk kiürült befőttes üveget is akár. 
Bármelyik tégely típus mellett döntünk is, ne használjunk műanyagot  és mindenképp tűzálló anyagból készült eszközt válasszunk.

Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

What are you looking for?

Your cart