FREE SHIPPING on orders above 30,000 Ft

Illatolaj - Őszi Illatok

Illatolaj - Őszi Illatok
Van valami az ősz illatában, amit az emberek szeretnének megörökíteni, majd újra és újra felidézni. A fűszeres sütőtök, az őszi lehulló levelek mind hozzájárulnak az ősz különleges illatához. ( sütőtök pite illatolaj)
Az évszakok váltakozásához kötődő emlékek kellemessé teszik ezt az időszakot.
Az őszi bekuckózos délutánok, esték alkalmával előkerül a hangulatunkat nagyban, pozitív irányban befolyásoló illatgyertya. 
Az, hogy melyik illatgyertyát válasszuk, a felhasznált illatolaj által kínált hatás befolyásolja.
Az ősz illatai
 
Pamela Dalton, a philadelphiai Monell Chemical Senses Center kognitív pszichológusa azt tanulmányozta, hogy az emberek hogyan reagálnak és érzékelik az őket körülvevő környezetben lévő szagokat, illatokat: "Ahogyan a levelek változtatják a színüket, megváltozik az általuk kibocsátott szagok fajtája is. Ez nagyon megható lehet számunkra, mert egy olyan időszakhoz kapcsolódik, amely a legtöbb ember számára egy kellemes átmenetet jelent.”
Sok „őszi” illat, amely az illatos termékekben jelenik meg, vagy a vásárlókat beborítja a boltokban sétálva, egyáltalán nem kapcsolódik a lenyűgöző lombszínekhez. Ezek inkább az ősszel zajló tevékenységekhez kapcsolódnak.
http://www.candlehouse.hu webáruházban választhatunk néhány nagyszerű őszi illatolaj közül. 
Illatok
Az őszre igazán jellemző szüret és borfesztiválok hangulatát idézhetjük fel a Prosecco Rose illatolaj által. Illatgyertyánk különlegessé válhat egy nem "egyértelmű",  szokványos illatolaj hozzáadásával.
Nem csupán az őszt idézheti fel, de akár az őszre jellemző esti tűzrakásokat is eszünkbe juttathatja a burned wood / ropogó fa illatolaj. Füstös, karakteres markáns illatolaj.
A cozy by thefire / ropogó fa illatolaj. Egy kiegyensúlyozott illat, egymást nagyszerűen kiegészítő fej, szív és alap illatjegyekkel.
Egy virágokkal teli erdő közepén lévő tisztáson találjuk magunkat a Cashmere woods illatolaj jóvoltából. Engedjük, hogy a fenyőtű, őszibarack és fás illatok mesterien összehangolt jegyei elvarázsoljanak minket.
Ne feledkezzünk meg egyik legegészségesebb gyümölcsünkről sem az őszi illatokat említve. Az alma szüret majdnem annyira népszerű mint a szőlő szüret hazánkban. A machintosh apple illatolaj egy savanykás illatú zöldalma, ezzel az illatolajjal egy igazán "finom" illatú illatgyertyát készíthetünk el.
Az ősz beköszöntével egyre többen nyúlunk az üzletek polcain lévő déli gyümölcsök után. A http://www.candlehouse.hu 
webáruházban az illatok között találunk egyet, ami az egyik legkedveltebb déli gyümölcs illatát idézi. Az édes narancs illatolaj hihetetlenül valósághű, ha ez az illatolaj kerül a gyertyánkba, a siker biztosan nem marad el.
Ahogy a nappalok lerövidülnek és a fák és más növényzetek elkezdenek felkészülni a télre, az állatokkal ellentétben nem növesztenek télikabátot, hanem levetik a felesleges rétegeiket.
Sokan arról számolnak be, hogy az évnek ebben a szakaszában egy bizonyos illat jelenik meg; egyesek melankolikusnak írják le, míg mások kellemesebb, aratás jellegű illatokra asszociálnak. 
Bármelyik illatolaj mellett döntünk is, biztosak lehetünk benne, hogy mindenkiből kivált majd valamilyen hatást.

Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

What are you looking for?

Your cart