FREE SHIPPING on orders above 30,000 Ft

Gyertya alapanyag - Eszközök - Bain Marie

Gyertya alapanyag -  Eszközök - Bain Marie

Gyertya alapanyagok - eszközök - bain marie

A gyertya készítés első lépése, bármilyen viaszt is használjunk, a viasz megfelelő hőmérsélkletűre való olvasztása. Az ideális eredmény elérése érdekében kövessük a gyártó/eladó utasításait a viaszra vonatkozóan!

Gyertyánk minőségét befolyásolja majd, hogy betartottuk-e az összes gyertya alapanyagra vonatkozó előírást, különösképpen ami a viasz hőmérsékletére és az illatolaj és színező adagolására vonatkozik.

Viasz olvasztás

A viasz olvasztása nem mindegy hogyan történik. Ha közvetlen hő hatásának tesszük ki, akkor fennáll annak a veszélye, hogy megégetjük a viaszt. Ezért ideális választás ehhez a feladathoz a bain maire. Bain marie vásárolható különböző méretekben, az olvasztandó szójaviasz mennyiségétől függően válasszuk a számukra legmegfelelőbbet.

Megoldhatjuk persze ezt a lépést két, egymásba illeszthető edénnyel is. A nagyobb edénybe tegyünk néhány ujjnyi vizet, majd helyezzük ebbe a másik, kisebb edényt, amiben a szójaviasz van. Vigyázzunk, hogy a viaszba ne kerüljön víz!

A http://www.candlehouse.hu webáruházban többféle, különböző típusú és méretű bain marie és gyertya alapanyag között válogathat a vásárló. A leggyakrabban választott bain marie 1,4 kg viasz olvasztásához elegendő, víztartálya 250ml űrtartalmú. Ez a legkisebb bain-marie a webáruházban. Elektromos és gáztűzhelyen használható, sajnos indukciós tűzhelyen való használatra nem alkalmas. Duplafalú, rozsdamentes acélból készült. Biztonságosan, vízmentesen tudjuk olvasztani a gyertya alapanyagot, a szójaviaszt ebben a készülékben. A többi gyertya alapanyag - illatolaj és színezék - közvetlenül a bain marie- be adagolható, de egy másik, kiöntésre alkalmas tároló edényben is megtehetjük ezt, ez megkönnyíti a bain marie tisztítását.

Nagy mennyiségű viasz olvasztása

Ha nagyobb mennyiségben szeretnénk viaszt olvasztani, vagy ha különböző színekben szeretnénk a viaszt megolvasztani, legmegfelelőbb a több tartályos elektromos viaszolvasztó. Tény, hogy ebbe az eszközbe már nagyobb összeget kell befektetni, de a munka lényegesen könnyebbé válik általa, hiszen az összes szín egy helyen, de külön edényekben kerül majd olvasztásra. Az elektromos hőszabályozó segít a szójaviaszt a megfelelő hőmérsékletűre olvasztani, és a kívánt hőmérsékleten tartani.

Ha egyetlen színben szeretnénk egy nagyobb mennyiségű szójaviaszt olvasztani, erre is találunk megfelelő eszközt. Az áruházban található Viaszolvasztó Type 30, a viaszt a megfelelő hőmérsékleten tartja 30-100 celsius fok között. 27 liter űrtartalmú, körülbelül 15kg viaszt olvaszthatunk fel benne egyszerre.

Gyertya alapanyagok és gyertya készítéshez szükséges eszközök a www.candlehouse.hu webshopban. A jól megválasztott eszközök, a minőségi gyertya alapanyag mind elngedhetlen feltételei a sikeres gyertya öntésnek, csakúgy mint a megfelelő felkészülés. Olvasson minél több írást gyűjtsön minél több tapasztalatot, és ami a legfontosabb az elkészült gyertyákon mindig végezzünk tesztégetést.

Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

What are you looking for?

Your cart