FREE SHIPPING on orders above 30,000 Ft

Gyertya Alapanyag

Gyertya Alapanyag
Gyertya alapanyagok - Tégelyes gyertya készítéséhez
A gyertya készítés összetett folyamat, első lépésként be kell szerezni az összes szükséges alapanyagot. 
A gyertya alapanyagok a következők: 
Szójaviasz, kanóc, kanóc matrica, gyertya központosító eszköz, illatolaj, tégely, hőmérő, mérleg, bain marie.
Szójaviasz
A legfontosabb gyertya alapanyag. Találd meg azt a viaszt amivel a legszívesebben dolgozol majd. Választhatsz paraffint, de ha környezetbarát terméket szeretnél készíteni válaszd a növényi viaszok valamelyikét, majd talnulmányozd, teszeteld, ismerd és szelidítsd meg.
Növényi viaszok között igen nagy a választék: szójaviasz, repceviasz, kókuszviasz, pálmaviasz, méhviasz. A legelterjedtebb és legnépszerűbb a szójaviasz a gyertya készítők körében.
Kanóc
A másik legfontosabb gyertya alapanyag, a gyertya lelke. 
Választhatsz kanócot tekercs formájában, ekkor a te dolgod lesz a kanóc viaszolása, méretre vágása, talpalása. Valószínűleg így olcsóbban jutsz ehhez a gyertya alapanyaghoz.
A másik verzió, ha előviaszolt, talpalt, méretre vágott kanócott vásárolsz. Ez a költségesebb, de jóval kényelmesebb választás. Nem lesz semmi dolgod a kanóc előkészítésével.
Bárhogyan is választasz a legfontosabb, hogy a megfelelő méretet válaszd! Ez nem a kanóc hosszára vonatkozik, hanem a vastagságára. A használt tégely átmérőjének megfelelő vastagságú kanócot kell választani, amit meggyújtva a megolvadt viasz - viaszmedence - az égetések alkalmával eléri a tégely széleit.
Kanóc matrica
Ez a gyertya alapanyag talán nem tűnik fontosnak, helyettesíthető más megoldásokkal. Mégis, ha egyszer kipróbálod, nem akarsz majd mást használni helyette. A mindkét oldalán extra erős ragasztóval ellátott matrica a tégely közepére ragasztott kanócot stabilan a tégely alján tartja. A gyertya égetése során sem fog onnan elmozdulni.
Illatolaj
Ha illatos gyertyát készítenél, szükséged lesz gyertya készítésére alkalmas illatolajra. Széles választék áll rendelékezésre a http://www.candlehouse.hu áruházban, ahol nagy mennyiségben is megvásárolhatod ezt a gyertya alapanyagot.
Választhatsz virágos, földes, édes,  maszkulin, retro és karácsonyi illatok közül. Teszteld le a választott illatot különböző százalékban adagolva a viaszhoz, hogy a tökéletes hatást érd el illatgyertyáddal.
Gyertya tégely
Ebből az eszközből óriási a választék. Anyagát, méretét színét tekintve a lehetőség végeláthatatlan. Egy szabály van, bármit is választasz legyen hőálló! 
Hőmérő és mérleg
A gyertya alapanyagok mellett a megfelelő eszközök megléte is elengedhetetlen. A hőmérő a legfontosabb eszköz a gyertya készítése során. A viasz felolvasztása, az illatolaj hozzáadása, a tégelybe való töltés mind az előírt hőmérsékleten kell, hogy megtörténjen ahhoz, hogy olyan gyertyát készítsünk, aminek a felszíne egyenletes lesz, kitölti a tégelyt, és megfeleő lesz az illatszórása is.
A másik eszköz a mérleg, értelemszerűen a gyertya alapanyagok pontos kiméréséhez nélkülözhetetlen.
Bain Marie
A viaszt bain marie-ban olvasszuk fel, így megelőzhetjük, hogy véletlen túlhevítés következtében megégjen a viasz illetve, hogy víz kerüljön az olvadt viaszba.

Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

What are you looking for?

Your cart