FREE SHIPPING on orders above 30,000 Ft

Gyertya alapanyag - Illatolaj

Gyertya alapanyag - Illatolaj
Gyertya alapanyag - Illatolaj
Az illatolaj, talán a legizgalmasabb gyertya alapanyag. Az utóbbi időben egyre többünk dönt  illatgyertya készítése / vásárlása mellett. Egy igazán izgalmas feladat elkészíteni az illatgyertyát amelynek illata belengi otthonunkat, aminek köszönhetően felébreszti érzékeinket, emlékeket idéz fel.
Ezzel a gyertya alapanyaggal bánjunk óvatosan, a választott százaléknak megfelelően befolyásolhatja a szükséges kanóc méretét.
Kizárólag gyertya illatosítására alkalmas illatolajat használjunk!
Minden illat másképp hat a szójaviaszra. Előfordulhat, hogy egy bizonyos illat hatására a viasz csomóssá válik vagy kráterek jelennek meg benne. Ha ez megtörténik, csökkentsd az illat százalékos arányát, és próbálj meg  másik gyertyát készíteni. Addig próbálkozz amíg meg nem találod az egyensúlyt.
Ne feledd! Az ideális öntési hőmérsékeltet is ki kell kísérletezni. 
Mindig kövessük a gyártó utasításait a gyertya alapanyagokra vonatkozóan, különösen igaz ez az illatolaj felhasználását illetően. Az illatolaj viaszhoz való hozzáadása, az ajánlott értékek betartása, a megfelelő méretű kanóc kiválasztása mind hatással vannak az illatszórásra.
Túl sok illat hozzáadása: Több illatolaj használata nem mindig garantálja az erősebb illatkibocsátást. Minden viasznak van egy ajánlott illatolaj-terhelése, és ezen határérték túllépése az illatolaj elválását okozhatja a viasztól, ami tűzveszélyt jelenthet!
 
Ejtsünk néhány szót a ftalátokról is
A ftalátok, más néven ftalát-észterek vagy lágyítószerek, olyan vegyszerek kategóriája, amelyeket általában a műanyagok rugalmassá és nehezebben törhetővé tételére használnak. Oldószerként vagy kötőanyagként is működnek.
Az 1920-as években a ftalátokat először PVC (polivinil-klorid) adalékanyagaként vezették be. Termékek széles körében használják őket, például egészségügyi termékekben és parfümökben, vinyl padlókban, de megtaláljuk a zuhany függönyünkben is.
Próbáljunk meg lehetőség szerint ftalát mentes illatolajat vásárolni. Gondolva ezzel a saját és vásárlóink egészségére is. A http://www.candlehouse.hu áruházban a többi gyertya alapanyag mellett megtalálhatóak a ftalát mentes illatolajok is.
 

Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

What are you looking for?

Your cart